tisdag 8 december 2015

Medias totala förfall - en given vinnare!



Svensk journalistik för dummies – och ett parti som inkasserar!


När intelligensen i media inte förmår att avläsa verkligheten måste vi ifrågasätta den påstådda intelligensen hos media.

I slutet av oktober i år publicerade GP ett mycket stort uppslaget reportage om flyktingpojken Zabi Nasro, som påstods vara 16 år gammal.

På bilderna som publicerades i tidningen framstod det som om det i själva verket rörde sig om en man i 30-årsåldern.
Ganska snabbt kunde man på Flashback avslöja att det påstådda barnet varit medlem på en dejtingsajt sedan 2008. Enligt hans åldersuppgift skulle han bara ha varit 8 år gammal när han gick med i sajten.
På denna dejtingsajt kan man se ännu fler bilder av honom som gör det uppenbart, att han är en vuxen man. Efter avslöjandet om hans konto på dejtingsajten, så försvann kontot dagen efter.

Samtidigt hittades bilder på hans Facebook-sida som visade att han levt ett luxuöst liv i Turkiet innan han beslutade sig för att "fly" till Sverige.
Efter avslöjandet plockade GP bort:
http://m.gp.se/nyheter/reportage/1.2866002-ensam-i-nytt-land

Här är länken till den nya artikeln i GP som till skillnad mot den gamla är anonymiserad:
http://www.gp.se/nyheter/reportage/1.2872283-ensam-i-nytt-land


På sin Facebook sida har utrikeskorrespondenten Rolf Söderlind, som bland annat jobbat för Reuters, AP och UPI, rasar nu över att Göteborgs-Posten publicerat en så kallad snyftartikel om ett "ensamkommande flyktingbarn" som uppenbarligen är en fullvuxen man.

Rolf:
"Är gammal utrikeskorrespondent med engelska som arbetsspråk och bor sedan ett kvartssekel utomlands. Begriper inte vad en del svenska journalister sysslar med nuförtiden. De borde skämmas"
Söderlind beklagar också att GP, trots att tidningen uppenbarligen farit med osanning, inte publicerat någon rättelse av artikeln om den påstådda 16-åringen.
"Men i detta fall har GP lättvindigt svikit sina läsare av uppenbart politiskt korrekta orsaker om jag förstått saken rätt. Tidningen har förmodligen brutit mot en grundregel inom seriös journalistik. Jag utgår från att pressetiska regler fortfarande finns i Sverige. Har tidningen anmälts till Pressombudsmannen?" 

Rolf skriver vidare:
"Med alternativmedia förmodar jag att du syftar på en kamp om sanningen som verkar stå mellan vissa etablerade medier, som tjänar statsmakten, och sajter som Fria Tider, Avpixlat mfl.
Detta påminner mig om när jag jobbade i Europa under kalla kriget och underjordiska flygblad typ Samizdat försökte tränga igenom de kommunistiska pressmonopolen i stater som Sovjetunionen, Östtyskland och Polen. Jag nämner litet om detta i mina memoarer, Dagar Jag Aldrig Glömmer, som kom ut förra månaden på förlaget Beijbom Books."

SD behöver inte bättre reklam!
Att svensk media inte begriper att de inte längre har monopol på nyheter,
Medieredaktionerna i vårt land sprider vilseledande, falska och grovt vinklade “nyheter” dag ut och dag in, har de flesta insett efter alla avslöjanden.

Själv har jag slutat läsa alla dagstidningar och uppmanar alla andra att göra detsamma.
Det minskar risken att drunkna i förljugen politisk propaganda. Så som mediekonsumenter kan vi ta del av debatt i tidskrifter och av nyheter via internet, och då också från utlandet, vilket minskar risken för att bli grundlurad.

Den stora vinnaren i medias totala förfall är SD. Media och vänstern är deras bästa valarbetare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar