lördag 12 november 2016

Kommer Rysslandssanktionerna att upphöra?

Under valkampanjen meddelade Trump att han sökte bättre samförstånd med Putin och att Rysslands annektering av Krim skulle erkännas.
Sedan 2014 har vi nästan dagligen matas vi med hur farlig Putin är och Sveriges ÖB gick så långt att han sade att det kan finnas ett anfalls hot från Ryssland mot både Sverige och Baltikum.

Under Almedalsveckan 2015 uttalade sig ÖB Micael Bydén, då var han chef för flygvapnet. På en fråga om kränkningar av svenskt luftrum, om det var  USA som var det stora hotet, inte Ryssland.

Micael Bydén bekräftade detta och tillade, att de flesta kränkningar av svenskt luftrum kommit från NATO-länder, inte Ryssland.
Många anser att Micael Bydén är en mycket fin och bildad människa, att han plötsligt ändrat åsikt när han blev ÖB och svartmålar Ryssland är ett tecken, att han har fallit offer för det lömska mind control vapnet. Detta förstärks av att han nyligen sade i DN, att man inte kan lita på alternativa media utan enbart på de etablerade, typ DN- sanningens högborg!

I SVT får många uttala sig om det aggressiva Ryssland och okritiskt få rapa upp floskler, och aldrig, för objektivitets skull, finns det inte någon annan med annan uppfattning närvarande.


Vi är ju vana vid det här laget, att SVT inte klarar uppdraget:
en oberoende svensk television. Att SVT inte känner något som helst ansvar i en så viktig fråga som NATO och Ryssland/USA-relationer är egentligen en skandal.
Hela NATO-sfären har fått ”hicka” efter Trumps uttalande att alla medlemmar skulle betala 2% av BNP till NATO. Idag är det nästan bara Estland som når de siffrorna.

Det är inte många år sedan Sverige hade militära samövningar med Ryssland, och inget väsentligt har egentligen hänt som motiverar Sveriges hets mot Ryssland.

Krim är geopolitiskt en del av Ryssland. Det gick snabbt för Kosovo med hjälp av ”folkrätten.”
Varför har man blundat för samma folkrätt när det gäller Krim?
Inga som helst sanktioner kommer att förändra faktum: Krim är återbördat för gott. Lästips: Annektering av Krim.
Hyckleriet har inga gränser, när Ryssland attackerar IS i Aleppo. USA , EU och FN är upprörda, när andra nationer krigar mot IS på andra platser ses det närmast som ädelt och helt korrekt.

Apropå bombningar av IS-kontrollerade Aleppo.
Det märkliga är att vi nästan dagligen får rapporter om civila offer med filmade inslag på TV – trots att IS inte släpper in journalister – trots att IS dödar alla som ertappas med att inneha SIM-kort -trots att IS rimligen även kontrollerar mobilmasterna i området. Hur är det möjligt ?
Antingen handlar det om fejkade inslag, eller bombningar på annan plats vid en annan tid av en annan aktör.
Eller så handlar det om propagandainslag inspelade av IS, vilket SVT inte borde visa. Varför inte tala om att IS använder civila som sköldar?






















DN är en av de tidningar som
var och varannan dag har många artiklar om hot från Ryssland. Ibland är artiklarna kryptiska meddelanden, att Rysslands militära hot mot Sverige skulle vara mycket akut för tillfället. De fakta som hotbilden baseras på är dock hemligstämplade.

Efter valet i USA kan man läsa följande underbara betraktelse.
Man målar med bred pensel upp vad "världens farligaste man" ska ställa till med.  Värst av allt vore om han började tala med Putin och genomföra sina vallöften att
erkänna Krim som ryskt och krossa IS på sex månader - tillsammans med Ryssland.
I så fall hotas vi alla av - FRED! Där har DN rätt – en fred i Syrien och Irak skulle välkomnas världen över.
När började sanktionerna mot Ryssland?
Ingen kan med exakthet säga när bojkotten började. Kan fjäderfä kötts bojkotten vara den första?
För ca 10-15 år sedan drabbades Ryssland av fågelinfluensa, och EU skulle visa sin handlingskraft genom att förbjuda import av kött från fjäderfä.
Problemet var att det fanns ingen rysk export av fågelkött, och det hade aldrig i historien funnits någon export heller.


Någon gång under våren 2014 började bojkotten mot Ryssland. Obama behövde visa ”stake” inför presidentkampanjen eftersom han låg dåligt till i opinionen.
Sanktionerna hade startat så smått något år tidigare med att ge ett reseförbud till ett 20 tal ryssar och så har det fortsatt.
För Finland blev detta en dyr historia eftersom exporten var stor till Ryssland. Man tappade mellan 5-10.000 arbeten och stora exportintäkter.
Det är extremt svårt att säga vad människorna tycker om sanktionerna, men västerländska ledarna har definitivt inte 100% stöd från befolkningen.

I
Tyskland har oppositionen kritiserat Merkels agerande mot Putin
http://www.deutschlandfunk.de/krim-k...icle_id=280041

En hel del anser att det är en dubbelmoral att angripa
Krim borna med tanke på Kosovo.


Det har visat sig att strategin från EU och USA införa sanktioner mot Ryssland har hittills misslyckats nästan totalt. Sanktionerna har spelat Putin i händerna som på så sätt kunnat stärka och bygga upp det inhemska näringslivet, när konkurrensen från Västeuropeiska företag blockerades. Idag är Ryssland världens största producent
av ekologiska jordbruksprodukter.

Strategin byggde även på föreställningen att Ryssland är mer beroende av sina oljeinkomster än de är. Idag har landet med framgång kunnat bygga upp betydande exportmarknader utöver för olja, för jordbruksprodukter, kärnkraftverk och vapen. Under Putins
era har den ryska vapenindustrin lyfts till en nivå som inte ligger USA:s efter. På vissa områden slår man t.o.m. amerikansk industri, då speciellt vad gäller pang-pang för pengarna vilket Sipri påpekar.
Ryssarna ligger även före amerikanerna inom rakettekniken, ett försprång som man i princip haft sedan man sände upp sin första Sputnik-satellit 1957.

Men även politiskt har strategin mot Putin-regimen totalt misslyckats, Putins popularitet hos ryska folket har enligt den färskaste opinionsundersökningen nu ökat till 84%.

Ryssland har sedan slutet av 1940-talet ett avtal med Syrien. Enligt avtalet begärde Syrien hjälp från Ryssland. Ryssarna ingrip på den syriska regimens sida i försvaret av Syrien mot USA/NATO:s och Saudiarabiens invaderande proxyarmé i form av IS och andra terroristgrupper. USA/NATO:s krig har hittills kostat över 2 miljoner dödsoffer och tiotals miljoner på flykt – ett minst sagt inhumant och skyhögt pris.

Efter Trumps helomvändning är frågan hur västvärlden och framför Sverige skall ta sig ur detta utan en fullskalig kollaps.

Tillägg: Foliehatten är inte politisk korrekt utan har en egen uppfattning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar