tisdag 13 december 2016

Socialdemokraternas löften är inte värda ett enda dugg!




















Avskaffa pensionärsskatten var ett av de löften socialdemokraterna gav för något år sedan.
Går vi in på deras hemsida kan vi läsa följande:

”Vi kommer att ta bort skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer och avskaffa pensionärsskatten med start i januari 2015.

Sverige är enda landet i världen med pensionärsskatt. Alltså där pensionärer betalar högre skatt än löntagare. Vi tycker att pensionärsskatten är omoralisk och skamlig. Pension är uppskjuten lön och ska beskattas som lön, sade Stefan Löfven på en pressträff där han tillsammans med Tomas Eneroth och Ingela Thalén presenterade förslag för pensionärernas ekonomi.” På hemsidan kan man också hitta följande plan:

Genomförande:
Steg 1: Avskaffa omgående klyftan för alla med hel garantipension. 
Steg 2: Avskaffa skatteklyftan helt upp till medelinkomsten för kvinnliga pensionärer. 
Steg 3: När vi har nått jobbmålet kommer vi att ha ytterligare cirka 15 miljarder kronor i reformutrymme.

Är det någon som har sett skymten av detta?

Dagens pensionssystemet ger också enorma skillnader mellan män och kvinnor.
För att överhuvudtaget få en pension som inte behöver kompletteras med garantipension måste en genomsnittlig svensk kvinna i dag arbeta i 48 år, visar beräkningar från Pensionärernas riksorganisation, PRO. En man klarar sig med 36 år på jobbet.
Nästan var femte svensk pensionär har en inkomst som enligt EU innebär risk för fattigdom. Det är dubbelt så stor andel som i både Danmark och Norge.

Andelen pensionärer med fattigdomsrisk är dubbelt så hög i Sverige som i Norge, Island och Danmark – som hamnar på 9 procent. Finland ligger på samma nivå som snittet för hela EU.
Mellan 2005 och 2015 har antalet svenskar i riskzonen för fattigdom ökat från 148.000 till 350.000 – från 10 till 18 procent av pensionärerna.

Christina Rogestam, pensionärsorganisationen SPF Seniorerna:
”Jag vet att det är dystert men jag trodde inte att det skulle fortsätta öka så här kraftigt. De pekar väldigt starkt på att vi måste göra något åt pensionssystemet nu och inte bara sikta på att förändra för dem som ska gå i pension om 20 år. Många jag pratar är uppgivna och bekymrade över sin ekonomi. Trasiga glasögon eller ett tandläkarbesök räcker för att krascha mångas ekonomi.”

Sverige – en gång i topp – är på väg mot botten i EU:s pensions liga.
Alla måste jobba längre – helst till 70 år.
Det är facit drygt 15 år efter att det nya pensionssystemet infördes.
För dagens 30-40-åringar blir det faktiskt ännu värre. Enligt en rapport från EU-kommissionen kommer Sverige 2048 att ha unionens näst sämsta pensioner:
48 procent av slutlönen, tjänstepensionen inräknad. Bara Estland hamnar bakom Sverige då.
Sveriges internationellt hyllades pensionssystem är förvisso det tryggaste i världen för staten, men för framtidens pensionärer finns inga garantier alls.
Det är val om snart två år. Jag hoppas alla som tänker rösta på socialdemokraterna och är fattigpensionär frågar:

När tänker S genomföra sitt löfte om att avskaffa pensionärsskatten?

Det kommer med all säkerhet fler nya från Löfn nu till valet 2018.

Är de lika mycket värda som tidigare löfte?
”Alla
s lika värde” gäller tydligen inte våra fattigpensionärer. Löftet ekar väldigt tomt och hoppas att pensionärerna inte låter sig luras igen, av denna store löftesbrytare!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar